Efficiënt en duurzaam renoveren

Er zijn verschillende redenen waarom mensen of bedrijven hun woning of bedrijfspand willen renoveren. Eén voorbeeld daarvan is duurzaamheid, maar renoveren gebeurt ook omdat er nieuwe manieren zijn uitgevonden om kosten te besparen. Efficiëntie is een woord dat vaker terugkomt als het gaat over renovatie. De Solatube van Techcomlight biedt de perfecte oplossing wat betreft efficiëntere manieren om licht te creëren in een woning of bedrijfspand. Te weinig daglicht in huis of een te donkere werkruimte zijn veel genoemde en goede redenen voor een renovatie.

Database "101 innovaties voor woningrenovaties"
Woningcorporaties en woningeigenaren werken hard aan de verduurzaming van hun woningen. Dit kan op 101 innovatieve manieren. Innovaties bieden namelijk de kans om méér te bereiken met dezelfde middelen. Maar hoe vind je de juiste innovatie passend bij de verduurzamingsopgave? Het programma ‘Uptempo!’ ontwikkelde hiervoor een speciale matchingtool. Een eerste inventarisatie resulteerde in 101 innovatieve oplossingen voor woningen. Onze Solatube daglichtsystemen zijn opgenomen in deze database.

Renovatie monumenten
Daglicht is in ieder pand van onmisbare waarde. Het is alleen de uitdaging een oplossing te vinden die toegepast kan worden op het daktype en dakbedekking van een monument waarbij er aandacht is voor bijvoorbeeld de constructie, isolatie, afwatering, aansluiting en waterdichtheid. Door middel van de Solatube daglichtsystemen kan er eenvoudig aan de eisen van daglichttoetreding worden voldaan, zonder al te veel aanpassingen aan het monument. 

Dynamisch en natuurlijk
Solatube kan op nagenoeg ieder daktype worden toepast en in veel gevallen zijn geen aanpassingen of verstevigingen aan de aanwezige constructie benodigd. Zonder afbreuk te doen aan het pand creëert Solatube dynamisch en natuurlijk licht binnen in de ruimte. De kracht van Solatube is het binnen brengen van veel daglicht met een relatief kleine diameter. Zeker met de ‘vlakke’ koepel zijn aanpassingen aan het aanzicht nihil.

Wat zijn Solatube daglichtsystemen precies?
Solatube daglichtbuizen beginnen bij koepels die op het dak van een gebouw geïnstalleerd worden en zijn zo ontworpen dat ze zoveel mogelijk aanwezig daglicht opvangen.
Ze transporteren dat licht vervolgens naar de betreffende ruimte via sterk reflecterende buizen, waar via plafondplaten die het licht diffuus maken het daglicht prachtig verspreid wordt in de ruimte. Daarnaast zijn er ook aanvullende accessoires beschikbaar om het daglicht te ‘regelen’ zoals daglichtdimmers of aanvulling met Ledverlichting. De door Solatube gepatenteerde technologie filtert de infrarode golflengte van 950 – 2500 nm, waardoor het systeem een volledig spectrum van zichtbaar licht aflevert, zonder de warmte naar binnen te halen.
Het mooiste is dat het systeem met daglichtbuizen grotere flexibiliteit oplevert in het ontwerpen van nieuwe indelingen van gebouwen, ook als de behoeften van de gebruiker veranderen. Bij wijzigingen van de indeling in een gebouw kan de koepel op het dak op de oorspronkelijke plaats blijven, maar de buizen en plafondplaten kunnen altijd worden aangepast naar een nieuw ontwerp. Plafondafwerkingen kunnen worden vervangen of vernieuwd en nieuwe Led-systemen en daglichtdimmers kunnen worden ingebouwd. Hiermee is er dus een flexibel en betaalbaar, aanpasbaar systeem in het gebouw aanwezig, geschikt voor nu en voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.