WELL Building Standard

Welzijn en welbevinden in een gebouw

De ‘WELL Building Standard’ richt zich op de gezondheid, het welzijn en welbevinden van mensen in de gebouwde omgeving. Het achterliggende idee van de oprichters is om de bouwsector te stimuleren om bouwwerken te creëren waar mensen gezond kunnen wonen, werken en leren. Niet alleen werknemers, maar ook werkgevers hebben baat bij een gezonde werkomgeving. 90% van de totale operationele kosten bestaat namelijk uit personeelskosten. De werkomgeving heeft directe invloed op bijvoorbeeld de productiviteit en het ziekteverzuim.

Gezondheidsmaatstaven
Om het WELL certificaat te bemachtigen moet er worden voldaan aan verschillende gezondheidsmaatstaven. Er wordt op zeven verschillende gebieden getoetst, namelijk lucht, water, voeding, licht, vitaliteit, comfort en een gezonde geest. Techcomlight biedt hulp op het gebied van, hoe kan het ook anders, ‘licht’. Dit gebied is te verdelen in 13 verschillende elementen, waarover wij stuk voor stuk kunnen adviseren.

Heeft u interesse in het WELL certificaat en heeft u een passend project? Onze daglichtprofessionals maken graag een daglichtplan voor u. Op deze manier wordt vooraf in kaart gebracht wat het effect zal zijn.

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.